Esta maravilla de novela solo está, de momento, editada en catalán, de ahí el  cambio de idioma para la reseña. Espero que pronto se publique también en castellano, pero si os aclaráis un poquito con el catalán, mejor no esperéis a hincarle el diente.

Hacía años que no escribía en mi lengua materna, así que ..¡sed clementes porfi!, espero ir mejorando.

RESENYA

Lluís Prats, l’autor del llibre, ho broda amb aquesta novel·la.

Com diuen les xiquetes del meu entorn, els seus llibres et fan viure molts sentiments. Així que, el primer que he d’aconsellar-vos abans de començar la lectura, és que vos proveïu d’algun tipus de snack, perquè estic segura que no voldreu deixar de llegir per a anar a dinar a taula, i que, a més a més, porteu un bon paquet de mocadors per fer-los servir especialment cap al final del llibre.

Archie es cria a Kènia en l’època en què aquest país estava colonitzat pel Regne Unit. Els seus pares tenen una plantació de te a Kiricho, un poble on els elefants solen passar prou de temps. Tots a Kiricho estimen i respecten els elefants, per això se sorprenen molt quan Archie, el fill dels anglesos terratinents es fa amic d’una petita elefanta que acaba de nàixer, i a la que anomenarà Jumbo.

Però no hi haurien de sorprendre’s pas, ja que l’Archie, malgrat la seua família, és tan africà com la resta de xiquets del poble, i connecta de manera profunda amb la Jumbo.Així comença la narració de dues històries, la d’Archie i la de la petita Jumbo, que esdevindran per camins diferents per acabar unint-se novament cap al final de la història.

És un llibre per repensar-nos, per fer autocrítica; encara que estiga ambientat als anys quaranta, jo l’entenc com de total actualitat. A vegades oblidem el privilegi que, encara avui, suposa ser blanc i europeu, i aquesta història ens permet obrir-nos a aquesta i moltres altres reflexions.A més, ens permetrà parlar de moltíssims temes amb els nostres fills: el colonialisme, el racisme, la supremacia blanca, el respecte als animals, el poder de la música, la importància d’Àfrica al món…, i tot sense deixar de gaudir d’una bona aventura. Que més es pot demanar?


Título: Archie, el noi que parlava amb els elefants

Autor: Lluís Prats  –

Edita: Columna   –   ISBN: 9788466427913


Si te apetece tener el libro en casa, y recibirlo con un bonito empaquetado, puedes visitar nuestra Tienda.

Ver el libro en nuestra tienda

Si lo prefieres, porque necesitas el libro con urgencia o por cualquier otro motivo puedes pedirlo a través de AMAZON, pulsando aquí Es un enlace afiliado. Ingresamos una comisión, sin coste adicional para ti, por las compras que realices con los enlaces afiliados que encontrarás en nuestro sitio web.


Shopping cart0
Aún no agregaste productos.
Seguir viendo
0